Ветрове, ветрове и прах от Сахара - това ни поднася днес времето

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Днес ще бъде предимно облачно. Валежи от дъжд ще има на места в Южна България, значителни след обяд и през нощта срещу понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта валежи ще има и на отделни места в Северна България, но ще са слаби. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен и бурен, само в западната половина от Дунавската равнина ще е слаб до умерен. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°, в София - около 16°.

В планините ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, на отделни места с валежи от дъжд. Ще духа силен и до бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното 3-4 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини