Гръцките фермери не се шегуват, започнаха да блокират пътища с тракторите си

Снимка: istok
Снимка: istok

Фермерите в Гърция започнаха да блокират, засега символично, централни пътища. Причината е, че не са доволни от помощта, която им обеща премиерът Кириакос Мицотакис, информира БНР.

Десетки трактори блокираха вчера движението на магистралата при Лариса в двете посоки. Полицията пренасочи движението на автомобили по обходни маршрути.

След повече от час земеделците пуснаха движението и заявиха, че засега само символично протестират, като израз на недоволство от мерките, които по-рано днес премиерът Мицотакис обяви в помощ на аграрния сектор.

Жива верига направиха земеделците на пътя Лариса - Козани. Друга тактика прилагат събралите се фермери при пътен възел Антилис в близост до град Ламия на магистралата Атина - Солун. Блокират и отварят пътя през час.

От област Фтиотида съобщават, че са в готовност да блокират всички пътни връзки.
Засега няма напрежение в северната част на Гърция в близост до българската граница. Там на няколко места има  струпани трактори до централни пътища, но без да пречат на движението.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини