Кларк Гейбъл: Щастлив мъж си, когато се прибереш вкъщи, да има жена, която се ослушва за стъпките ти

Кларк Гейбъл
Кларк Гейбъл

Кларк Гейбъл е известен американски актьор. Роден e на днешната дата през 1901 година. Американецът е носител на наградата „Оскар” и изиграва една от най-емблематичните роли в киното, тази на Рет Бътлър от филма „Отнесени от вихъра” (1939). Известен е с прякора Краля на Холивуд.

През 1999 година Американският филмов институт поставя Гейбъл под №7 в класацията на най-големите мъжки звезди на класическото холивудско кино. На 17 години решава, че иска да стане актьор, след като гледа пиесата „Птица от рая“. Започва да се занимава сериозно с актьорско майсторство през 1922 г., когато наследява пари от семейството си.[ От началото на 30-те години до около 1954 г. Гейбъл играе под договор към едно от най-големите филмови студия от златната епоха на Холивуд – „Метро-Голдуин-Майер”.

Печели „Оскар” за най-добър актьор за ролята си на Питър Уорн, който е духовит репортер, в романтичната комедия „Това се случи през нощта“.

Другите му известни филми са „Усвихнатите грешници” (1931), „Манхатанска мелодрама“ (1934), „Бунтът на Баунти“ (1935), „Могамбо“ (1953), „Високи мъже“ (1955), „Но не и за мен“ (1953), „Романс в Неапол“ (1960) и „Неудачници“ (1961), който излиза в кината 2 месеца след смъртта му.

Дълги години пуши и пие, а също така и взима хапчета за отслабване. Кларк Гейбъл умира на 59 години след четвъртия сърдечен удар на 16 ноември 1960 г.

Вижте някои известни мисли на прочутия актьор:

Смъртта е също толкова естествен процес, както и живота; затова аз не мога да съдя човек, който се бои да умре точно както се бои да живее.

Ако момичето, в което сте влюбени, в допълнение на това още ви се и харесва, считайте, че вие сте получили незапланувани дивиденти.

Щастлив мъж си, ако знаеш, че когато се прибереш вечер в къщи, ще има жена, която да се ослуша за твойте стъпки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини