Разби се самолет с ВИП персони от Газпром

Мястото на катастрофата, източник: OFFNews.bg
Мястото на катастрофата, източник: OFFNews.bg

Руски самолет Falcon, собственост на руската компания Атлетик Груп и на частно лице, се е разбил в планински район на Афганистан.

Машината е изпълнявала чартърен полет от Индия до столицата на Узбекистан Ташкент и след това до летище Жуковски, близо до Москва. По предварителни данни на Росавиация на борда на самолета е имало двама пътници и четирима членове на екипажа.

Пилотите са съобщили за технически проблеми с летателния апарат и са планирали да извършат аварийно кацане. В събота вечерта самолетът е спрял да комуникира, докато се е намирал във въздушното пространство на Афганистан, близо до границата с Таджикистан.

Според руските медии на борда на самолета, изчезнал от радарите в Афганистан, е имало двама руснаци. Предварителната информация е, че те са загинали.

Случилото се бе коментирано от журналиста Денис Казански, според когото рано или късно това е щяло да се случи.

"След налагането на санкциите руските самолети се разваляха и извършваха аварийни кацания почти всяка седмица. Това е първият, който не успя да се справи. На борда на самолета имаше шестима души. Това беше чартърен полет за "Газпром". Очевидно някои ВИП персони са загинали", каза журналистът.

Версията за ВИП персони от ръководството на руския газов гигант се тиражира масово в Телеграм от руски и украински канали в Телеграм.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини