Край село Уши спипаха трима афганистанци да дърпат към Сърбия

Снимка: Гранична полиция
Снимка: Гранична полиция

Под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил се водят три бързи производства за извършени престъпления - опити за незаконно преминаване на държавната граница.

На 12.01.2024 г. трима чуждестранни граждани били заловени от граничните служители в района на ГКПП Олтоманци, който е край село Уши, община Трекляно, при опит да излязат през границата на България в Сърбия без разрешение на надлежните органи на властта.

По данни на мигрантите те са от Афганистан и са непълнолетни. Тримата са били привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпно деяние.

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът вземе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицата. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини