Община Разлог укротява Бяла река с високи подпорни стени

Бяла река, фото: Община Разлог, архив
Бяла река, фото: Община Разлог, архив

Община Разлог кандидатства в Министерството на финансите с проект да корекция на Бяла река. Държавата трябва да финансира предвидените дейности, а сумата е в размер на 2 026 500 лева. Ще се укрепят бреговете в района, където се намира Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев“.

„Ще се работи в горния край на града. Ще се изградят двустранни подпорни стени с цел превенция и предотвратяване на наводнения“, каза днес кметът на община Разлог – Красимир Герчев.

Предвижда се изрязване и изкореняване на отделни дървета, храсти и високи треви, които са в речното корито и намаляват проводимостта на реката и увеличават риска от натрупване на отпадъци и наносни материали. Пространството между реката и банкетите на крайречната улица ще се затреви.

Община Разлог предвижда и аварийна подмяна на захранващ водопровод на село Годлево, за ремонтните дейности ще се похарчат 4 199 400 лева. Водопроводът е с дължина от 4,7 километра. Миналото лято се подмени ВиК мрежата на улица “Деветнадесета” в населеното място, но проблемите и авариите продължават да тормозят жителите на Годлево. Затова ще се изгради напълно нов водопровод.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини