Сирийсктата армия изтласква бунтовниците от Алепо и предградията на Дамаск

снимка :  Omar Haj Kadou
снимка : Omar Haj Kadou

Сирийската армия е сломила съпротивата на бунтовниците в историческата част на Алепо, предава РИА «Новости».

«Остатъците от въоръжените въстаници напълно са изтласкани от старите квартали на града.  Противникът е разгромен и бяга в южните квартали ,където все-още остават техни защитни линии » — заявява източник от армията.

Около три хиляди бунтовници ,доброволно са сложили оръжие в Хан-еш-Шейх, предградие на Дамаск , след което на автобуси заедно със семействата си, те са се отправили  ,към провинция Идлиб.

"След дълги и мъчителни преговори, беше постигнато споразумение за режим на прекратяване на бойните действия " — разказва представителят на  Центъра по примирието между враждуващите страни на територията на  Сирия, полковник Алексей Лещенко.

Радикалните ислямисти  са предали на властите повече от 500 единици стрелково оръжие , снайперски пушки и десетки  120-милиметрови  миномети .  В града са открити цехове за производство на оръжия и складове ,които са пълни с муниции.

В Хан-еш-Шейх са разрушени болшинството от сградите . По улиците също така са останали много количества неизбухнали боеприпаси и мини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини