53 млн. лв. ще е бюджетът на Благоевград, данъците остават непроменени

53 млн. лв. ще е бюджетът на Благоевград, данъците остават непроменени
снимка: Община БЛагоевград, архив

Проектът за бюджет на община Благоевград за 2016 г. е в размер на 53 428 000 лв.

„Като абсолютна стойност е почти като този за 2015 г. - 54 9991 225 лв. Но сега очакваме външно финансиране в размер на 2,9 милиона лева, а миналата година – за 5,5 милиона лева”, заяви кметът Атанас Камбитов. Той подчерта, че няма да се вдигат никакви данъци, както и такса смет. Почти във всички сфери – образование, култура, се увеличава издръжката с между 10 и 20%. Приходите за финансиране на делегираните държавни дейности са увеличени приблизително с 2 млн. лв. , което се дължи на единните разходи и стандарти за издръжка на същите. Приходите за финансиране на местните дейности са в размер на близо 28 милиона лева. Очакваните собствени приходи данъчни и неданъчни са в размер на 19 млн. лева,  като ръстът спрямо 2015 г. е 2 %.

Градоначалникът изненада репортерите в края на пресконференцията с питка с паричка. Камбитов раздаде и късмети на журналистите за новата година. На самия него се падна пожеланието: "Всичките мечти ще ти се сбъднат, стига истински да искаш и от мързел да не пискаш!"

Парчетата питка раздаде зам.-кметът по хуманитарните дейности Христина Шопова. За нея остана едно от последните парчета и точно в него се оказа паричката. „Сигурно е, че на културата ще й върви тази година в община Благоевград”, категорична бе късметлийката.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини