Слънцето е властелин на времето до обяд, после го изместват облаци и дъжд

Снимка: НП
Снимка: НП "Пирин", архив

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините и котловините - мъгливо. След обяд от запад облачността ще се увеличи и до вечерта ще превали дъжд, на повече места в западната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, в Дунавската равнина, Лудогорието и Горнотракийската низина ще е временно силен. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до края на деня на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 - от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 8°, на 2000 m - около 2°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, сутринта на места с намалена видимост. След обяд облачността ще се увеличава и по южното крайбрежие ще превали. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 13° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9° - 10°.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини