Община Разлог и болницата подеха благотворителна кампания за закупуване на мамографски апарат

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог
Община Разлог и болницата в града организират съвместна благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на мамографски апарат. Целта на кампанията под надслов “Ранното диагностициране спасява животи!” е закупуване на такава важна и модерна техника за превенция, ранна и иновативна диагностика и създаване на условия за адекватно качество на живот на засегнатите от онкологични заболявания пациенти.
 
Според националната статистика 68% от лекуваните пациенти с рак на гърдата в България са били диагностицирани в стадии II и стадии III и едва 12% в стадий 0-I. Тези данни за пореден път показват липсата на адекватна превенция и работещи скринингови програми в страната.
 
Обединени от идеята всички статистически данни да бъдат променени в полза на здравето и пълноценния живот, Община Разлог и “МБАЛ - Разлог” ЕООД отправят апел към всички добродетели да подпомогнат финансово каузата чрез дарение по:
 
Дарителска сметка с титуляр МБАЛ-РАЗЛОГ ЕООД:
IBAN BG34UNCR70001525568898
BIC UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Основание: ДАРЕНИЕ ЗА МАМОГРАФСКИ АПАРАТ.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини