НСО връща луксозните джипове, горските ще возят с тях шейхове

Снимка: economic.bg
Снимка: economic.bg

Министър-председателят Бойко Борисов е поискал от НСО да върнат на държавните горски предприятия супер луксозните джипове, които са били предоставени на охранителната служба. От Министерския съвет съобщават, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. 

Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Става въпрос за трите високопроходими и свръхлуксозни Toyota Sequoia, които горските стопанства в Благоевград, Смолян и Сливен закупиха през миналата година, всеки по 200 000 лева. Горските мотивираха нуждата от луксозните придобивки с мотива, че в ловните стопанства идват да ловуват много богати чужденци, сред които и шейхове, та затова те трябва да се возят със свръхмодерни лимузини.

След това, без да се дава обосновка, автомобилите бяха прехвърлени към НСО, разкри bTV. Впоследствие стана ясно, че ще се ползват при бъдещото председателство на ЕС от България. Докато дойте то, част от високопроходимите коли станаха част от кортежа на премиера, като често той лично сяда зад волана.

Около автомобилите обаче не спира да има скандали. Първо не стана напълно ясно защо горските стопанства имат нужда от толкова луксозен и скъп модел, който се предлага почти само на американския пазар, има огромен разход за поддръжка и гориво. От държавните стопанства се опитаха да обяснят, че те ще се използват за развеждане на богати чужденци, които ще си плащат за това и с тези пари ще се избият разходите по покупката на колите.

След това обаче се оказа, че за колите са платени доста по-високи цени от пазарните. После се оказа, че фирмата, от която са взети, е собственост на съученик на министъра на земеделието Десислава Танева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини