Свещеници в цялата страна служат молебен за здравето на патриарх Неофит

Патриарх Неофит
Патриарх Неофит

В храмове в цялата страна се отслужва днес молебен за здравето на патриарх Неофит. На богослужението са поканени всички, които иска да се помолят за здравето на Негово светейшество. Молебенът за здраве започва в църквите след традиционната сутрешна служба. 

По решение на Епархийския съвет при Софийската света митрополия от 1 декември тази година се призовават всички свещенослужители да отслужат молебен за здравето на Негово светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Също така са включени и специални процеси, както и специални прошения по време на светата литургия. Свещениците изпълняват един синовен дълг и се молят той да се вдигне от болничния одър и да бъде здрав.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини