Облаци похлупват неделята, носят дъжд и захлаждане, а в планините - сняг

Снимка: istok
Снимка: istok

Днес облачността ще е значителна. Започналите от северозапад валежи от дъжд до края на деня ще обхванат и крайните югоизточни райони, там ще са придружени и с гръмотевици. На места в Източна България количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, след обяд в югоизточните райони ще е от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Привечер и през нощта срещу понеделник дъждът в източната част на Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг, там ще се образува тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. Вечерта от северозапад валежите ще спират. Със застудяването температурите ще се понижават и ще са с обратен дневен ход; към 14 часа ще са от 5°-6° в северозападните райони и София до около 20° в югоизточните, където преди обяд ще продължи да духа югозападен вятър.

В планините ще бъде облачно с валежи предимно от сняг, под 1800 метра от дъжд, в края на деня и на по-малка височина. По-значителен снеговалеж се очаква вечерта в Централна и Източна Стара планина. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. С него ще нахлува студен въздух и след обяд температурите значително ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и след обяд ще завали дъжд, който през нощта срещу понеделник на отделни места ще се примесва със сняг. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури: 14°-20°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини