Ученици от Банско са шампиони по математика и шах

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Деца от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Банско се представиха отлично на есенния кръг на Международното математическо състезание „Математика без граници“. Школото и възпитаниците му за пореден път доказаха, че са сред отличниците при решаването на задачи с повишена трудност.

В състезанието участваха ученици от 29 страни от всички континенти. Децата на Банско спечелиха 5 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медали.

На първо място се класираха Филип Димитров, Ивайла Хаджирускова, Велина Панчева, Георги Златев и Пресиян Баряков. Сред медалистите на престижното състезание се наредиха Георгия Сърбова, Дара Даракчиева, Мартин Манов, Диана Барякова, Алекс Кибар, Андрей Герасимов, Георги-Александър Димов, Константина Стракова, Никола Герин, Максим Ичев и Николас Хаямс.

Иван Атанасов от училището отново взе участие в шахматно състезание. На турнир в Павликени той постигна четири победи от пет партии и спечели сребърен медал в най-многобройната възрастова група - деца до 9 години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини