Стотици миряни в Крупник почетоха свети Архангел Михаил

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Вчера, когато почитаме свети Архангел Михаил, църквата в село Крупник отпразнува своя храмов празник. Крупничани преклониха глава и се помолиха за здраве, късмет и благоденствие в деня на Светеца.

Отец Величко и отец Бисер отслужиха света литургия в храма. Вкусна рибена чорба за здраве бе приготвена и раздадена на всички присъстващи. Точно както повелява за празника, жители и гости на Крупник седнаха на общи трапези в центъра на селото, за да почетат празника. 

Новоизбраният кмет на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров и много жители на селото посетиха църквата и запалиха свещ за здраве.

Храмът е построен през далечната 1935 година от майстор Раденко, родом от кюстендилското село Трекляно. Осветен е на 21 ноември 1935 година от Неврокопския митрополит Борис. Иконите и стенописите са от 1935 година, дело са на майстори от Банско и Разлог.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини