Новоизбраните кметове и съветници в община Банско се заклеха да служат на хората

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

На тържествена сесия днес клетва положиха всички новоизбрани кметове и съветници в община Банско. На церемонията присъства и областният управител Мария Димова.

"Времето на противопоставянето свърши. Разделението в тази община е минало! Днес, като новоизбран кмет, аз сключвам с гражданите на община Банско един обществен договор за искрено доверие, реална прозрачност и ежедневна работа. Благодаря за доверието и напред! И нека Бог да е с нас!", заяви кметът на общината Стойчо Баненски, който получи огромна подкрепа от жителите на града и селата на вота на 29 октомври.

Димитър Русков е новият председател на Общинския съвет в  Банско. Той бе избран с 15 гласа „за“, 2 бяха недействителните бюлетини на приключилата първа сесия на съвета.

Друга кандидатура освен неговата не бе издигната. Русков бе председател и в миналия мандат на ОбС. 2 години след избирането му бе свален от поста след политическа договорка между съветници от няколко партии.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини