Премиерът: Предвиждаме 2 млрд. лв. повече за възнаграждения в публичния сектор през 2024 г.

Николай Денков, фото: Пресцентър
Николай Денков, фото: Пресцентър

Близо 2 млрд. лв. повече средства ще бъдат отпуснати за възнаграждения в публичния сектор  през следващата година в сравнение с настоящата. Това обяви министър-председателят акад. Николай Денков, който тази сутрин отговаряше на въпроси на граждани и журналисти в социалната мрежа Фейсбук. Премиерът изрази очакване през следващата седмица проектът на Бюджет 2024 да бъде публикуван и уточни, че той ще бъде внесен в парламента след приемането на предложените от кабинета промени в данъчните закони.

„Държавата има напредък по отношение на брутния вътрешен продукт, ние сме със сравнително висок ръст и миналата година, и тази година, ако се сравним с останалите европейски държави, и това позволява да се повишават и доходите“, заяви акад. Денков. Пенсиите също ще бъдат увеличени догодина - с 11% по Швейцарското правило, като целта на правителството е пенсионерите да получават възможно най-много средства всеки месец, а не да бъдат залъгвани само с еднократна добавка около Коледа. Специална грижа е предвидена и за второстепенните административни структури, така че да се компенсира тяхното изоставане през годините по отношение на възнагражденията.

При равносметката за изминалите местни избори министър-председателят отбеляза, че ЦИК не се е справила този път добре с провеждането на изборите. „Нарушиха Изборния кодекс. Не изчакаха до края срока, който беше  необходим за валидиране на машините. За това несправяне според мен трябва да се търси смяна на състава на ЦИК, още повече, че той е от времена, в които политическата конфигурация беше съвсем друга. Той не отразява реалността в момента. Това трябва да го направи Народното събрание“, заяви акад. Денков. По думите му в момента не трябва да се търси смяна на министри.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини