Ердоган заплаши да отвори портата на Капъкуле

Ердоган заплаши да отвори портата на Капъкуле

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши, че ще отвори границите на страната за нелегални мигранти, след като вчера Европейският парламент реши да подкрепи резолюция, замразяваща преговорите за членство с Анкара.

„Чуйте ме. Ако отидете още по-далеч, границите ще бъдат отворени, имайте това предвид“, обяви, крещейки, Ердоган по време на реч в Истанбул, обръщайки се към Европейския съюз, пише електронното издание Клуб Z. 

"Вие никога не третирате хората честно и справедливо. Вие не взимате бебета, които вълните изхвърлят на брега на Средиземно море. Ние сме тези, които храним около 3,5 милиона бежанци в у нас", допълни президентът.

"Вие не си спазвате обещанието. Когато 50 000 бежанци дойдоха при граничната порта Капъкуле, вие крещяхте: "Какво ще правим, ако Турция отвори границата". Ако продължите със същата политика, ще отворя граничните пунктове. Трябва да знаете това", закани се Реджеп Ердоган.

На 18 март Анкара и Брюксел подписаха споразумение, в рамките на което Турция ще помогне за спирането на потока от нелегални мигранти към Европа, а в замяна ще получи визова либерализация и ускоряване на процеса за членство в съюза.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини