Известният програмист Светлин Наков изнесе вдъхновяваща лекция в Белица

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица
В препълнената зала на ПГ "Никола Вапцаров" в Европейската седмица на програмирането и даване старт на дейности за ,,Седмицата на професиите'' д-р Светлин Наков проведе дискусия на тема ,,Изкуственият интелект и професиите на бъдещето''.
 
Темата провокира не само вниманието на гимназистите, но и на всички присъстващи.
Специални гости бяха Ивайло Златанов - началник на РУО Благоевград, инж. Антоанета Николова - ст. експерт по професионалното образование и обучение, Василка Петрова - ст. експерт по информатика и информационни технологии, представители на местната власт, членове на Обществения съвет, секретарят на НЧ ,,Георги Тодоров -1885'' Мая Падарева, Джунка Джурина представител на Фондация Българска памет", партньори от местния бизнес и родители.
 
Активни участници бяха всички ученици от гимназията, мнозинството от които изучават специалности по направленията,,Приложна информатика " и ,,Програмиране ".
Дискусията предизвика не само интерес, но и даде ценни сведения на учениците как да станат успешни програмисти и мениджъри.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини