Десетки хора стигнаха до Картала с безплатните електробуси за една вълнуваща разходка

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Много благоевградчани избраха да прекарат вчерашния съботен ден на ски писта „Картала", стигайки безплатно до местността Бодрост и обратно с новите електробуси.

Разходката, организирана от Община Благоевград, привлече любители на природата от различни поколения. Те съчетаха време, прекарано на чист въздух и пътуване с екологичен транспорт, който не произвежда въглеродни емисии.

Част от хората направиха излет сред природата, а други предпочетоха пикник под лъчите на слънцето. Заради сериозния интерес към инициативата от възрастни, деца и младежи общинското ръководство е категорично, че тя ще бъде превърната в традиция.

От утре, 16 октомври, шестте електробуса, закупени от Община Благоевград, тръгват по новосъздадената линия №12 от градския транспорт. Първите две седмици жителите и гостите на Благоевград ще пътуват с тях безплатно. Превозните средства ще обслужват маршрут кв. „Грамада" – кв. „Плажа" – кв. „Грамада".

Подробности относно маршрута, разписанието и спирки могат да бъдат намерени на новосъздаденият уебсайт www.blgtraffic.bg, както и чрез мобилното приложение Blagoevgrad traffic, достъпно за сваляне от Google Play и App Store.

                                         Картала-разходка

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини