Евакуираха още 96 българи от Израел с правителствения самолет

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Правителственият самолет евакуира успешно 96 души, потърсили помощ от диломатическата ни мисия в Тел Авив. Това съобщават от пресцентъра на МВнР. Сънародниците ни, част от които са и с израелско гражданство, кацнаха в София около 1 часа тази нощ.  На летището, както при предишните 3 осъществени полета, пристигащите бяха посрещнати от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, съобщи NOVA. 

„България беше първата държава, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща - грижата към  сънародниците ни и координирани действия“, заяви часове преди това в НС вицепремиерът.

Мария Габриел  и министърът на транспорта и съобщенията Георги  Гвоздейков дадоха съвместно изявление и подчертаха, че работят в пълна координация на действията си. „Казали сме от ден първи, че правителственият самолет ще осъществява полети, докато е възможно и докато имат нужда сънародниците ни“, кагегорична бе Мария Габриел.

В Посолството на Република България в Тел Авив функционират два телефона за спешна връзка, с които гражданите могат да се свързват денонощно.

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на consulate.telaviv@mfa.bg , както и на Ситуационния център в МВнР на имейл: crisis@mfa.bg и на телефони:

+359 2 948 24 04

+359 2 971 38 56

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини