Над 120 участници от страната направиха историческа възстановка в парк „Бачиново“

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
С възстановката под надслов "Преди последния залп" завършиха празничните събития по случай 5 октомври - Деня на освобождението на Горна Джумая от османско владичество и празник на Благоевград.
 
Над 120 участници от цялата страна се включиха във военно-историческата възстановка, посветена на героичната защита на град Горна Джумая от настъпващата гръцка армия по време на Междусъюжническата война от 1913 г.
 
Събитието се провежда за първи път в парк „Бачиново“, на по-голяма територия и с още по-силна внушителност. Организатори са Сдружение "14-ти Пехотен Македонски Полк" и Регионаленален исторически музей-Благоевград, които имат подкрепата на Община Благоевград и Министерството на отбраната, от двете институции изпратиха и поздравителни адреси до участниците.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини