Златно съкровище разбуни духовете във Франция

Златно съкровище разбуни духовете във Франция

Жител на френският град Евре е открил в къщата ,която е наследил от роднини скрити в различни стаи 100 кг злато, пише Normandie-Actu.

Уточнява се , че  французина е е намерил златото в момент когато е изнасял стари мебели . Първо той е намерил метална кутия ,прикрепена към дъното на шкаф и в нея златни монети.  Скъпоценният метал бил скрит и в много друг стаи , включително и банята.

В резултат на търсенето са били намерени 5 хиляди златни монети и два 12 килограмови слитъка и 37 кюлчета с тегло 1 кг.  Общата стойност на неочакваното допълнение към наследството е оценена на €3,5 млн.

Френската държава съгласно съществуващ закон, прибира от съкровището 45% .

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини