Банско с бюджет над 47 милиона лева, ще прави приключенски парк край града

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

На днешната си сесия Общинският съвет прие Бюджет на Община Банско за 2023 година. Той е в размер на 47 456 325 лв. Очакванията по отношение на приходната част на Бюджета са оптимистични и не се очаква да намалеят. Приходите за делегирани от държавата дейност в него са 16 908 133 лв., а тези за местни дейности – 30 548 192 лв. Общинските съветници приеха Инвестиционна програма за 2023 г. в размер на 17 660 949 лв.

На заседанието беше одобрено участието на Община Банско като партньор в Концепция за интегрирани териториални инвестиции по програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027. Банско ще кандидатства с проектно предложение "Модернизиране на образователна, спортна и туристическа – важен фактор за развитието на качеството на човешкия капитал и конкурентоспособността на Югозападен регион на развитие". Концепцията ще се разработва въз основа на Споразумение за партньорство между Национална спортна академия, Столична община, Община Кюстендил, Община Банско и Община Самоков.

В списъка на проектните идеи за община Банско се предвижда изграждане на мрежа от велоалеи, изграждане на исторически и приключенски парк в местността “Свети  Никола“, изграждане на фестивална и конгресна зала.

С пълно единодушие съветниците одобриха отпускането на парична помощ в размер на 5000 лв.за подпомагане на Община Царево за възстановяването от наводнението на 5 септември.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини