Над 5000 вече са жертвите на опустошителните наводнения в Либия

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Загиналите при опустошителните наводнения в източния либийски град Дерна са вече над 5000, съобщи официален представител на едно от съперничещите си либийски правителства. Спасителите все още издирват телата на загиналите в наводненията, а по данни на Червения кръст и Червения полумесец около 10 000 души са в неизвестност.

Дерна е градът, който пострада най-тежко от наводненията, предизвикани от мощната буря "Даниел". Стихията предизвика срутване на стените на два язовира.

"Има райони, в които хората получиха инструкции да се евакуират, но някои не реагираха, а приеха нещата леко. В 21:00 ч. бяхме изненадани, че бурята се е усилила. Тогава чухме, че язовирната стена се е скъсала и водата е заляла района. Хората бяха заспали и никой не беше подготвен. Моята къща е в непосредствена близост до долината… Досега сме загубили 30 души роднини от моето семейство. Не сме намерили никого", заяви Мустафа Салем, жител на Дерна, цитиран от NOVA.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини