Почистиха дере от храсти и дървета в село Рилци, за да няма наводнения

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Коритото на дерето в местността Телкиев андък край село Рилци е почистено от саморасли храсти и дървета. Целта е да бъде минимизиран рискът от наводнения чрез осигуряване на нормална проводимост на високи води при интензивни валежи, опазване на живота, здравето и собствеността на жителите от една страна, а от друга предотвратяване на сериозно увреждане на общинската инфраструктура (пътища, мостове и т.н.). Почистването е извършено от служители на ОП „Озеленяване".

Кметът Илко Стоянов, който е председател на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия, предприема необходимите действия за превенция от наводнения.

В тази връзка бе почистено и продължението на коритото на река Благоевградска Бистрица от парк „Бачиново" до вливането на водите ѝ в р. Струма.

Според изготвения от Общината план-график, следва почистване на коритото на „Струмско дере" в едноименния квартал.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини