Въвеждат 15 лв. такса за детска градина в Хаджидимово

Снимка: Blagoevgrad.eu
Снимка: Blagoevgrad.eu

Постоянна такса от 15 лева на месец да плащат родителите или настойниците на децата, които посещават детски градини. Това предложение на кмета на община Хаджидимово Людмил Терзиев ще бъде обсъдено на сесия на местния парламент.

Градоначалникът иска изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

Постоянната такса се налага, за да може общината да отговори на високите изисквания за хранителен режим в детските градини. "Длъжни сме да осигуряваме качествени храни, всичко това повиши дневния оклад на хлапетата”, заяви кметът на община Хаджидимово Людмил Терзиев.

Новата такса няма да зависи от броя посещения на малчуганите. Градоначалникът уточни, че общината на практика пак ще дофинансира тази дейност. Ще продължи да се плаща и по 2,50 лева диференцирана такса на ден, която да покрива разходите за храна. При отсъствие на дете ще се плаща постоянната такса, а тази за храната ще се заплаща според присъствените дни на детето. Родителите пък  необходимо писмено да уведомяват директорите на забавачки за времето на отсъствие на своите деца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини