Българин свали гръцкото знаме в Кавала, арестуваха го след гонка

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

35-годишен българин е бил арестуван в Кавала в петък вечерта, защото свалил гръцкия национален флаг на пристанището и се опитал да закачи българския, съобщава "Кавала нюз". Това станало на кея на пътническото пристанище "Апостолос Павлос".

Българинът е бил задържан от служители на Централното пристанищно управление на Кавала и отведен в Районния съд в Кавала, където му е било повдигнато обвинение за обида на националните символи, но малко по-късно е освободен.

"Служители на Службата за сигурност на Централната пристанищна администрация на Кавала арестуваха 35-годишен чужденец вчера по обяд за нарушение на членове 167, 191А и 361 от Наказателния кодекс. Той е свалил гръцкия флаг от мачтата, разположена на южния ръкав на пристанището на Кавала, като са го хвърлил надолу, вдигал флага на друга държава и след това е избягал, неподчинявайки се на заповедите на длъжностни лица от Пристанищна администрация, като същевременно оказва силна съпротива при задържането му, като ги обижда", се казва в официалното съобщение на  пристанищните власти.

Гръцките медии твърдят, че чужденецът е българин, който при задържането му викал "Това е България". Твърдял, че е член на екстремистка организация , която се застъпва за това, че Кавала и районите на Източна Македония принадлежат на България, а не на Гърция .

Гръцки медии твърдят още, че номерата на колата на българина били свалени и имал забрана да напуска страната, но въпреки това той си тръгнал. Не спрял на полицейската блокада в Драма и последвала гонка чак до нашата граница, където бил заловен отново.

Източник: 24 часа

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини