27 години без Ванга! Стотици ще почетат паметта на пророчицата в Рупите

Снимки: Фондация
Снимки: Фондация "Ванга"

Стотици миряни се очакват следващата събота, 5 август, в манастирския комплекс на пророчицата Ванга в местността Рупите. Те ще почетат паметта на ясновидката, която си отиде от този свят на 11 август 1996 година. За 27-годишнината от нейната кончина ще дойдат хора от цялата страна.  

Отец Живко ще отслужи  в 11,00 часа панихида и заупокойна литургия на гроба на Ванга до изградения през 1994 година от нея и с нейни средства храм "Света Петка Българска".

„По традиция ще има много хора. Дори горещините през август не спират тези, които искат да отдадат своята почит към паметта на Ванга. Някои пристигат още в петък и нощуват в района. Идват откъде ли не - Варна, Русе, Плевен, Стара Загора, Пловдив, както и от София, Перник, Благоевград и Кюстендил”, казва управителят на комплекса - Серафим Иванов.

Веднага след църковната служла на миряните ще бъде раздадена постна храна. Те ще опитат някои от любимите на пророчицата ястия - лозови сарми, чушки, боб.

Пророчицата приемаше в малка къща в Рупите болните и отчаяните в последните 25 години от живота си. За да ги излекува и да им вдъхне надежда.

Рупите пък отдавна са притегателен център за поклонници. "За нас тя бе светица. Успя приживе и храма "Св. Петка" да вдигне, та да има къде да се помолим за здраве и благоденствие, а и неаната памет да почитаме", твърдят местни хора.

С всяка изминала година посетителите тук се увеличават, което е доказателство, че Ванга няма да бъде забравена никога, категорични са служители на комплекса.

                                           Гроб и храм-Ванга

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини