Македонски медии извадиха снимка на убития бизнесмен Орхан Байрами с президента Стево Пендаровски

Снимка: Макфакс
Снимка: Макфакс

Убитият на Халкидики бизнесмен от Северна Македония е Орхан Байрами – Оки, съобщиха македонски медии и показаха негови снимки с президента Стево Пендаровски.

От президентската канцелария коментират за "Макфакс", че Пендаровски се е снимал с всеки, който поиска. Според тях снимката е направена преди четири години, по време на кампанията за президентските избори. На въпрос как е възможно Пендаровски да е в компанията на лидери на наркокланове, за какъвто е смятан Оки, от президентската пресслужба отговарят, че не се правят оценки за сигурност за хора, които спонтанно се приближават за снимане.

"Президентът Стево Пендаровски, по време на предизборната кампания на президентските избори през 2019 г. посети населени места на територията на цялата страна, при което се снима с всички граждани, помолили го за това. Както се вижда, президентът не е седнал в компанията на посочените лица, а е сниман прав. Президентът Пендаровски е сниман по молба на хората от посочената снимка и не ги е познавал лично", казаха от кабинета на Пендаровски за "Макфакс".

Те посочват, че е имало само снимка, но не и разговор. Те допълват, че оценките с кого да се снима президентът или в този момент кандидат-президентът - не се правят от МВР.

Орхан Байрами – Оки беше убит в Гърция. Той е известен на македонската общественост като част от мафиотския ъндърграунд. Той бе смятан за неформален лидер на т.нар група "Магазинка". Участвал е в няколко въоръжени инцидента, известен е и на македонската полиция. По неофициална информация на гръцките медии убийството на Байрами-Оки е извършено от няколко души с пистолети, от които са изстреляни около двадесет куршума, съобщава "Макфакс".

Орхан Байрами и неговият бизнес партньор, който е настанен в болница в тежко състояние, са наели луксозен апартамент в Халкидики. Източници от разследването съобщават пред гръцките медии, че двамата са ползвали резервация в Sunny Villas-Hanioti - скъпо място с басейни, спа, фитнес, редовни партита и гръцки специалитети. По данни на туроператорски фирми една нощувка в курортното селище струва 600 евро.

Двамата трябвало да излязат през деня към 12 часа и убийците знаели това. По неофициална информация, с която разполагат компетентните власти в Македония, извършителите на убийството са били на мотори и с каски. На мястото са намерени десетки гилзи. Лицата са знаели маршрута на движение на Байрами-Оки, но и на партньора му Сеад Слезович, който е тежко ранен и с опасност за живота.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини