Харисън Форд: Във всичко, което правя - наполовина съм вътре, наполовина съм вън

Харисън Форд
Харисън Форд

Звездата на „Междузвездни войни” и „Индиана Джоунс” днес навършва 81 години. Американският актьор е роден през 1942 година на днешната дата. Той учи английски и философия в колежа Ripon в Уисконсин. Започва да играе още там, но е изключен три дни преди завършването си, защото не предава изисканите от него писмени работи.

През 60-те години с първата си съпруга заминават за Холивуд, където бъдещата звезда подписва редица договори с филмови компании. Ролите, които получава обаче не са това, което иска и решава да се откаже от актьорството. Започва да изучава дърводелския занаят, като това се оказва, че е голям негов талант и той бива затрупан от поръчки. После идва славата и участието му в десетки филми. Той е един от най-харесваните актьори.  

През 2006 г. 64-годишната звезда обяви плановете си да се събере отново със Стивън Спилбърг за четвъртия и последен филм от поредицата Индиана Джоунс – „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“ (2008 г.).

Представяме ви интересни мисли на актьора:

Всичките ми приятели искаха да станат професионалисти, а аз казах, че искам да стана актьор.

Кисел ли съм? Може би. Но смятам, че понякога това се интерпретира погрешно.

Велосипедите и самолетите не са за бързина или за забава - те са играчки, но сериозни.

Режисирането е твърде трудно, изисква твърде много време и не е добре платено.

Във всичко, което правя - наполовина съм вътре - наполовина вън.

Холивуд притежава своя конкретна среда.

Не съм първият човек, който иска да направи промени в живота си на 60 и няма и да съм последният. Просто другите могат да го направят анонимно.

Нямам против да давам интервюта, нямам и против да отговарям на дълбокомислени въпроси. Но не съм очарован да давам отговори на въпроси като: "Ако беше обран и в единия джоб имаше меч, а в другия камшик, кое щеше да използваш?"

Ядосвам се, когато хората ме наричат екшън филмова звезда. Индиана Джоунс е приключенски филм, комикс, фантазия.

Много рядко играя реален човек, защото не смятам, че съм добър имитатор.

Никога не съм искал да бъда шефа.

Да си родител е невъзможна работа на всяка възраст.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини