Гранична полиция призова пътуващите за Гърция да избират алтернативни маршрути

Снимка: Илинден прес
Снимка: Илинден прес

Преминаването през ГКПП "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода" ще облекчи значително натовареността на пунктовете „Кулата“ и „Маказа“, казват оттам. От Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) съветват пътуващите да избират алтернативни маршрути за Гърция. Преминаването през ГКПП "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода" ще облекчи значително натовареността на пунктовете "Кулата" и "Маказа", посочват в съобщение от дирекцията.

Пътникопотокът на двата гранични пункта - "Кулата" и "Маказа", значително надвишава техния капацитет, пише БТА. Това засяга както български граждани, така и граждани на Румъния, Молдова, Украйна, Сърбия, Република Северна Македония и др., които преминават транзитно през територията на България на път към гръцките курорти, посочват от ГДГП.

От дирекцията уточняват, че е постигнато много добро взаимодействие с гръцките гранични власти, но въпреки предприетите общи действия - извършване на съвместен граничен контрол на принципа "на едно спиране", осигуряване на непрекъснат процес на работа и на достатъчен брой служители за всички работни места за извършване на гранични проверки, използване на съвременни технически средства за бърза гранична проверка и открити на ГКПП "Кулата" три допълнителни работни места, често се образуват колони от изчакващи автомобили и автобуси, а времето за изчакване за преминаване на границата се увеличава значително

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини