Грабвайте чадърите, чака ни много дъждовна и гръмотевична събота

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт и въздушната маса ще е силно неустойчива. Още преди обяд над северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ и в югоизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки. По-малка е вероятността за валежи в крайните югоизточни райони. Преди обяд в Дунавската равнина вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, но след обяд бързо ще се смени със североизточен - до умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 22° и 27°, в София - около 22°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 21°-24°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини