Община Благоевград зарадва децата с приключения, балони и сладолед

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Стотици деца се впуснаха в забавни приключения в Градската градина, организирани от Община Благоевград. Весели игри, фокуси, спортни надпревари, гатанки, поставиха начало на празничната програма по повод Деня на детето, а цялото парково пространство бе озвучено от детски песни.

За малките жители и гости на града бяха подготвени и много изненади. Сред тях безплатен сладолед, царевични пръчици, цветни балони, а родителите получиха освежаващо ароматно кафе.

Малчуганите бяха приветствани и от кмета Илко Стоянов, който им пожела слънчево и безгрижно детство.

Водещи на програмата бяха актьорите Бранимир Митов, основател на ДТ „Проф. Енчо Халачев", и Гергана Митова, директор на театъра, а самият празник бе открит от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм" към Община Благоевград.

Аниматори и приказни герои забавляваха децата в различни кръгове игри, а малките творци от Вокално студио „Фа Диез" поздравиха своите връстници.  

Програмата през днешния ден продължава в 16.30 ч. на площад „Македония", когато ще започне празничен концерт с участието на възпитаници на различни школи и състави от Благоевград.

Непосредствено след това, от 18.00 часа, отново на пл. „Македония" всеки, който желае може да се присъедини и да подкрепи идеята за най-дългото хоро.

От 18.30 часа на площад "Народни будители" (пред Регионален исторически музей) започва концерт под надслов "На мегдана". В него ще се изявят малки и млади творци от "Пиринска китка" към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини