Хладен и дъждовен майски вторник

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес над страната ще преобладава облачно време. Валежите ще продължат, като по-слаби и на по-малко места ще са в североизточната половина от страната. В Югозападна България валежите ще са на повече места, в следобедните часове ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 13°.

Над планините ще е предимно облачно, по билата – мъгливо. Валежите ще продължат, в масивите в Западна и Централна България ще са на много места, в Рило-Родопската област - интензивни и значителни по количество. Сутринта над около 2000 метра ще вали сняг, но с понижението на температурите по-късно през деня сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Ще духа умерен и временно силен вятър от западната четвърт. Към 14 часа температурата на височина 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно и на места ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини