Градят отново камък по камък църква от 17-и век в село Докатичево

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

На свято място в симитлийското село Докатичево има останки от църква, изградена през 17-и век. След повече от 50 години храмът, който носи името на свети Георги, посрещна гости навръх храмовия си празник.

Преди две години малцината местни жители почели светеца, но в църквата „Света Неделя“, която е в близост до вековния божи дом. След свое посещение в Докатичево Неврокопският митрополит Серафим дава своята благословия на Ангелина Попова да започне възраждането и изграждането на това свято място.

Ремонтните дейности вече са факт, скоро църквата ще придобие съвсем друг вид. Жители на община Симитли помагат с труд и с дарения за възкресяването на 5-вековната църква в село Докатичево.

                                          Църква-Докатичево

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини