Младеж от Банско отърва затвора заради съжителство с 15-годишна

Младеж от Банско отърва затвора заради съжителство с 15-годишна

19-годишен младеж от Банско отърва затвора, след като се призна за виновен за това, че е съжителствал с непълнолетна девойка. По това време момичето било на 15 години и 3 месеца.

Магистратите решиха, че след признатата вина на младежа той трябва да бъде освободен от наказателна отговорност. Заради провинението – приел в дома си и заживял на съпружески начала с непълнолетно момиче, му е наложено наказание „Пробация”. Обвиняемият трябва да прави задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца – да се подписва пред пробационен служител два пъти седмично. Ще провежда и срещи в пробационната служба за същия период от време.

Налага му се и наказание „Обществено порицание”, което да се изпълни чрез публично порицание на виновния - обявяване на съдебния акт чрез поставянето му на таблото за обяви в сградата на община Банско. Там съдебният акт трябва да остане в продължение на 1 месец. Определението има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване и протестиране.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини