Синьото гориво поевтинява през май и юни

Снимка: iStock
Снимка: iStock

„Булгаргаз” предложи цена от 90,10 лв./MWh на синьото гориво за месец май. От дружеството уточняват, че тя ще е с 8.21% по-ниска от утвърдената за април. Последната дума ще е на Комисията за водно и енергийно регулиране.

Още по-надолу - 74,59 лв./MWh, това пък е прогнозната цена на газа за месец юни. Тя е със 17.21% по-ниска от внесената за утвърждаване за май, уточняват от „Булгаргаз”.

В началото на май в КЕВР ще бъде депозирано окончателно предложение колко да струва синьото гориво, като ще се отчетат котировките на ценообразуващите компоненти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини