Подгорието събира пари за семейство, загубило дома си в пожар

Подгорието събира пари за семейство, загубило дома си в пожар

Благотворителна кампания обедини осемте села в Подгорието. Във всички населени места в региона се събират финансови средства за смейство от село Ключ, което загуби дома си в пожар. Огънят лумва на 21 март на тавана на къщата и обхваща бързо двата етажа на постройката. Без покрив нагд главата си остават Атанас кълев, съпругата му Димитрина и тригодишният им син.

Жители на селата в Подгорието - Камена, Скрът, Яворница, Коларово, Габрене, Ключ, Самуилово и Беласица, заделят пари, за да помогнат на семейството да ремонтира къщата и да заживее пак в нея.

„В нашето село парите се даряват в кметството, а ние правим списък на дарителите и сумите, които са дали. Трябва да подкрепим тези млади хора, защото са избрали да живеят в Подгорието”, заяви днес кметът на село Самуилово - Кирил Стоянов.

В момента съпрузите и детето им живеят в село Самуилово, откъдето е съпругата. И имат надежда, че до края на лятото ще се върнат да живеят в ремонтирания си дом в село Ключ.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини