ЦИК съветва: Първо да се броят хартиените бюлетини

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Членовете на комисии да започнат първо с броенето на хартиените бюлетини и едва тогава да продължат с тези от машините. Такава препоръка направи говорителят на ЦИК Росица Матева. Причината за това било, че при вотът на хартия е възможно да има недействителни гласове, за разлика от бележката, която излиза от машините.

Матева подчерта, че не само сградите на местата за гласуване, но и периметрите около тях, ще бъдат под строга охрана през днешния ден. В секциите днес се тестват машините, а помещенията се запечатват. „Изборният ден ще протече спокойно както всеки друг път”, увери тя, цитирана от NOVA tv.

Говорителят на Централната избирателна комисия поясни как трябва да гласуваме в утрешния ден – със син химикал, със знак „Х” или „V” – в случай, че сме избрали опцията за хартиена бюлетина. Ако ще упражним правото си на избор на машина – Росица Матева припомни, че трябва да изчакаме звуковия сигнал след като гласуваме и да вземем бюлетината, която се генерира от нея.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини