350 чувала с отпадъци събраха край пътя Е-79 по течението на Струма

Снимки: 24 часа
Снимки: 24 часа

Над 350 чувала с отпадъци бяха събрани край главен път Е-79 по течението на р. Струма в инициативата на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“. Тя премина под мотото „С мисъл за утре“, която е част от кампанията на МОСВ за почистване на замърсени терени за 2023 г. и се включиха над 160 души.

Бяха събрани най-много салфетки, цигарени кутии, пластмасови чашки, бутилки и найлонови торбички, но имаше и автомобилни седалки, гуми, дрехи.

Служители на горските стопанства в Благоевград, Симитли и Кресна също чистиха терени в района от Благоевград до Кресна. Набелязани са няколко крайпътни отбивки, които имат нужда от сериозно почистване на боклуци, изхвърляни на нерегламентирани за целта места.

В инициативата участват над 160 души, а целта на акцията е да ангажира преминаващите с поддържане чистотата на крайпътните територии, за да се намери трайно решение и да не бъдат замърсявани. От Басейнова дирекция припомнят, че от местата в близост до река Струма отпадъците попадат във водите ѝ и освен, че са предпоставка за замърсяване, стават част от хранителната верига на рибната фауна. Почистването на над 50 отбивки ще подобри облика на пътното трасе на Е-79, което преминава през живописното Кресненско дефиле.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини