С мисъл на утре: Горски служители чистят крайпътни отбивки в Кресненското дефиле

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Служители на горските стопанства в Благоевград, Симитли и Кресна днес чистят терени в района от Благоевград до Кресна. Набелязани са няколко крайпътни отбивки, които имат нужда от сериозно почистване на боклуци, изхвърляни на нерегламентирани за целта места.

Югозападното държавно предприятие се включи в инициативата „С мисъл за утре“, организирана от БДЗБР.

В инициативата, по данни на организаторите, участват над 160 души. Те почистват отпадъците от пътните отбивки по течението на река Струма, от изхода на Благоевград до влизането в Кресна.

Целта на акцията е да  ангажира преминаващите с поддържане чистотата на крайпътните територии, за да се намери трайно решение и да не бъдат замърсявани. От Басейнова дирекция припомнят, че от местата в близост до река Струма отпадъците попадат във водите ѝ и освен, че са предпоставка за замърсяване, стават част от хранителната верига на рибната фауна. Почистването на над 50 отбивки ще подобри облика на пътното трасе на Е-79, което преминава през живописното Кресненско дефиле.

Участват още служители на двата национални парка – „Рила“ и „Пирин“, РИОСВ – Благоевград, ОД „Земеделие“ - Благоевград, „Напоителни системи“ ЕАД, Община Симитли, Община Кресна, както и ученици и членове на клуб „Рафтинг БГ“.

 

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини