Два контейнера събират стари дрехи в град Симитли

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Поредна инициатива от Община Симитли за събиране на отпадъци . Този път тя е за събиране на стари дрехи. Два контейнера за отпадъци от текстил и обувки са на разположение на жителите на общината. Съоръженията са разположени в града. В тях гражданите ще могат да изхвърлят дрехи, текстил от домакинствата в това число: покривки, спално бельо и други артикули, както и чанти и обувки.

Съдържанието на всеки един контейнер ще се изпразва веднъж на две седмици. Целта на тази система е рационално управление на текстилните отпадъци, рециклиране, което ще подсигури повторното им използване, както и намаляване на вредното влияние на подобен вид отпадък върху околната среда.

Всички годни  дрехи, събрани от контейнерите, ще бъдат изпращани за повторно използване в слаборазвити страни, а тези в лошо състояние ще се преработват с машини, за да влязат отново в производството. Текстилните отпадъци, които ще се изхвърлят в специализираните контейнери трябва да бъдат чисти и поставени в торба.

Контейнерите са изработени от метал и разполагат със специален механизъм, който не позволява съдържанието им да бъде изваждано и разхвърляно наоколо. Единият от тях  е разположен на кръстовището между ул. „Васил Левски“ и „Христо Смирненски“, а другият  в квартал „Ораново”, между улиците „Септемврийска“ и „Панайот Хитов“.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини