7 месеца затвор за купуване на гласове

7 месеца затвор за купуване на гласове

Районна прокуратура-Кюстендил постигна днес ефективна присъда по водено досъдебно производство за извършени изборни престъпления.

В хода на разследването са били събрани доказателства за това, че М.К. организирал предлагането или даването на другиго на имотна облага с цел склоняване към упражняване на избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция на изборите за народни представители, насрочени за 02.10.2022 г.

За извършеното от него престъпно деяние мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем. Делото срещу него приключи с наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца при първоначален строг режим на изтърпяване.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини