Ремонтираха трибуните на Конната база в Разлог

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Община Разлог обнови трибуните на Конната база на улица “Стара планина”, които ежегодно посрещат в Разлог хиляди любители на конните спортове и породи животни, отглеждани в България.

“Община Разлог подкрепя организирането на масови спортни и културни мероприятия, част от които са състезанията за тежковозни коне и изложенията, провеждани на Конната база в града. За осигуряване удобство на публиката и частично подобряване на базата, монтирахме 520 нови седалки. За основа използвахме възможно най-малко бетонови конструкции, с цел в бъдеще те да бъдат лесно преместени, а земята - максимално възстановена или пригодена за ново трасе за конен спорт” , коментира ръководството на Община Разлог

Конната база е общинска собственост, предоставена за ползване на сдружение за коневъдство и конни спортове “ДВАЛ”. Със съдействието на Община Разлог, сдружението и Местен клуб „Българско овчарско куче”- гр. Разлог години наред организират пролетни състезания за тежковозни коне, “Киноложка изложба”, “Изложения за породи животни, отглеждани в България” и “Национален шампионат за тежковозни коне”.

За пореден път на 15 април 2023 година Конната база ще приветства десетки участници в пролетен "Шампионат на тежковозни коне 2023", а публиката ще може да проследи на живо състезанието на величествените животни от новите трибуни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини