Джон Бон Джоуви: Вярвайте в другите, вярвайте в себе си, вярвайте в мечтите си. Ако не го правите, кой ще го направи?

Джон Бон Джоуви
Джон Бон Джоуви

Един от емблематичните музиканти, композитори и певци - Джон Бон Джоуви, днес става на 61 години. Американският изпълнител е основател и вокалист на прочутата в цял свят – „Бон Джоуви”. Роден е на 2 март 1962 година в Пърт Амбой, щат Ню Джърси.

Освен музикант Джон Бон Джоуви е и актьор. Участвал е в сериалите „Али Макбийл” и „Сексът и градът”. Притежава отбор по американски футбол – Филаделфия Соул. На 9 май 2009 г. Джон е въведен в Залата на славата на Ню Джърси. На 18 юни 2009 г., заедно със Самбора, е въведен в Залата на славата на авторите на песни.

Джон Бон Джоуви расте с мечтата да стане рок-звезда. През 1979 г. Джон формира The Atlantic City Expressway. Един от първите прослушани е 17-годишният Дейвид Брайън. The Expressway се ограничава с местна слава, но Джон привлича внимание. Дори Брус Спрингстийн обръща внимание на това. Джон ходи на училище от 8 сутринта, след като е свирил от 3 часа сутринта без да е спал. През 1980 г. си намира работа в легендарната Power Station Studios като портиер и момче за всичко. Гладен за писмен договор, Джон пише и записва над 50 демо-записа през периода 1980-1983 г. През 1982 г. прави демо-запис на авторската му песен Runaway. Нищо не се получава, докато не отива в радиостанция в Ню Йорк, наречена WAPP. На следващата година диджей пуска Runaway в спонсориран от станцията албум на местни творци. Както Джон казва „беше късмет“. С няколко големи лейбъла, които имат желанието да го „сграбчат“, Mercury Records му правят предложение, на което той не може да откаже. Тогава се обажда на Дейвид Браян, за да събере бандата отново. Дейвид го запознава с Алек Джон Съч. Алек пък го свързва с Тико Торес, който пък му препоръчва Ричи Самбора. Но Джон предпочита Дейвид „Змията“ Сабо (Skid Row). Ричи го разбира, но има огромно желание да бъде китарист. Той е бил наистина упорит и настойчив и е получил работата.

 След като The New Jersey Tour приключва, бандата решава да си вземе почивка. В същото време Емилио Естевес се свързва с Джон, защото иска да използва песента „Wanted Dead or Alive“ за филма Young Guns II. Джон му предлага да напише различна песен в „каубойски“ стил за него. Тогава се ражда Blaze Of Glory, който става хит #1. Джон се ориентира към филмите и започва да ходи на уроци по актьорско майсторство. Групата се връща в студиото, след като променят стила си на обличане и стила на музиката с албума Keep The Faith през 1992 г.

Ето някои интересни негови мисли за успеха и живота:

„В мен живее артист, който иска, на всички около него да им харесва, това което правя. Също в мен живее и бунтар, който е готов да спори със всеки, на когото не му се нрави това, което правя.”

„Има определени постижения, които идват с възрастта и опита.”

„Вярвайте в любовта. Вярвайте в магията. По дяволите, вярвайте и в Дядо Коледа. Вярвайте в другите. Вярвайте в себе си. Вярвайте в мечтите си. Ако не го правите, кой ще го направи?”

„Жените управляват света. Това не е толкова лошо, защото те знаят какво правят. Попитайте Адам. Попитайте Наполеон. Попитайте Ричард Бъртън и Ричи Самбора. Много Големи Мъже се пречупиха.”

„Чудесата се случват всеки ден. Променете възприятието си за това какво е чудо и ще ги видите около вас.”

„Нищо не е толкова важно, колкото страстта. Без значение какво искате да правите с живота си, правете го със страст.”

„Имам жена, която обожавам. Без нея картите ще се сгромолясат. Всеки ден има някакво изкушение. Не го търся. Перфектен ли съм? Не. Но стремя ли се да си намеря любовница? Не!”

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини