Пожар лумна в иглолистна гора над село Елешница, „захапа” над 30 дка

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Голям пожар възникна този следобед на около 2 километра над разложкото село Елешница, край местността Кръста.

Според кмета на населеното място Сашо Мицин към момента са обхванати над 30 декара иглолистна гора. Заради силния вятър в района огънят е преминал във върхов. В борбата с огнената стихия участват служители на Държавните горски стопанства в Разлог и в Добринище, както и огнеборци от противопожарната служба в Якоруда. Представители на Югозападното държавно предприятие в Благоевград също са на място.

„Надявам се скоро да успеем да локализираме пожара. Засега няма опасност за село Елешница и за неговите жители. В гасенето се включиха десетки наши служители, има и наши специализирани автомобили, както и пожарникари. Заради силния вятър и многото пушек никой не влиза в периметъра на пожара”, сподели преди минути директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов.  

 и

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини