Стотици жители на Сандански излязоха на шествие и заявиха: Не искаме бетон в парка

Снимка: bTV
Снимка: bTV

Стотици жители на Сандански излязоха на протест в защита на парк "Свети Врач" заради върнатото от областния управител Стоян Христов решение на ОБС-Сандански, касаещо строителството в парка. Протестното шествие премина от площад "България" в посока езерото в парка.

Недоволството на хората ескалира заради намерението на инвеститори да строят сгради на мястото на ресторант "Байкал" и на терените след скоковете в парк "Свети Врач". Само изготвеният от проектантите подробен устройствен план може да защити парка, според организаторите на мирния протест.

"Парк "Свети Врач" е паметник на парковото и градинско изкуство, безспорно признат от всеки, който е имал привилегията да се разходи из алеите му. Освен това е белодробна лечебница за цяла Европа и най-вече мястото, където израснахме ние и децата ни", коментира Драгомир Бошкилов пред bTV, който е сред инициаторите на протеста.

Исканията на хората бяха подкрепени и от кмета на града Атанас Стоянов, който се присъедини към протеста. "Върнатото от областния управител за ново разглеждане решение за подробен устройствен план на парк "Свети Врач" не е в полза на парка, нито в интерес на неговата защита, опазване и съхраняването му като символа на Сандански и паметник на парковото и градинското изкуство", смята Стоянов.

Той е категорично против заповедта на областния управител и мотивите за връщане на решението за ново гласуване. Апелът му ще ще бъде решението отново да бъде потвърдено, а чрез него и планът да бъде одобрен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини