Предстоят нови възможности за финансиране за ХОРЕКА и туристическия сектор

Предстоят нови възможности за финансиране за ХОРЕКА и туристическия сектор

                                                                                                           Лого9-проект

                                                                                                         http://www.greece-bulgaria.eu/

През настоящата година по различни направления ще бъдат финансирани проекти в общините Благоевград, Свиленград, Харманли, Димитровград, Кърджали, Хасково, Смолян, Гоце Делчев, Петрич, Самоков, Сандански. Част от приоритетните оси са свързани с насърчаване на екологичното развитие, културата, природното наследство и устойчивия туризъм. Предстоят обучения, презентации и видео уроци по най-належащите теми, свързани с начините за кандидатстване за безвъзмездно финансиране, какви изисквания трябва да бъдат покрити, сключване на договори, комуникация с управляващ орган и междинно звено, отчитане и още. Обученията ще бъдат част от дигиталната Бизнес академия за агро – туризъм по проект „Агро-туризъм бизнес академия – система за подкрепа на МСП“.

Повече информация за предстоящите възможности и инициативи следете в официалните канали на Академията:

Facebook: https://www.facebook.com/agrobusinessacademy

Instagram: https://www.instagram.com/agro_business_academy/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/agro-business-academy/

                                                                                                          

                                                                                                        http://www.greece-bulgaria.eu/

                                                      

В Актуализираната Национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в Република България 2014-2030 г. са очертани проблемите на земеделието и по-специално тези, свързани с финансирането. Констатира се, че в България мерките за насърчаване развитието на малкия и средния туристически бизнес са недостатъчни, а достъпът им до финансиране е затруднен. Спазването на изискванията на регистрационните, лицензионните и разрешителните режими в туристическия сектор поглъща значителна част от оборотните средства на туристическия бизнес. Цялостната регулаторна рамка по-скоро възпрепятства развитието на маките и средните предприятия в туризма в страната. Доверието на кредиторите към малките и средните предприятия е ниско, което намалява средствата за реализиране на бизнес проекти в туризма. Банките са със завишени условия и изисквания за финансиране към малките и средни предприятия и техните проекти, което допълнително затруднява развитието им.

Нужни са подобрения в управлението, законодателството и маркетирането на туризма в страната ни, за да може България да се справи с предизвикателствата на съвременната среда и конкурентите. Според Националната стратегия е необходимо повишаване на институционалния капацитет и въвеждане в действие на организациите за управление на туристическите райони, за да се развива туризмът на регионално ниво. Важна част е намаляването на сивия сектор и подобряване на възможностите за финансиране и модернизация на туристическите предприятия. Предстои потенциална криза, заради намаляващия брой млади кадри, завършващи туристически специалности. От значение е да се работи, съвместно с останалите институции, за решаване на проблемите с пътната инфраструктура, трафика и замърсяванията, с ВиК инфраструктурата, с достъпа до туристическите атракции, с тяхното съхраняване и поддръжка. Налице са и дефицити в онлайн представянето на дестинациите, по които трябва да се работи сериозно.

По подобни актуални теми, проблеми и техните решения, както и във връзка с предстоящите възможности за финансиране ще се говори по време на събитията и онлайн обученията на Бизнес академия за агро – туризъм. Иновативния проект „Агро - бизнес академия“ цели да подпомогне развитието на малките и средни предприятия от селскостопанския и туристическия сектор. Предприемачите ще получат достъп до професионални и научни уроци, ноу-хау, ново тематично смарт приложение и още.

Последвайте официалните канали на Академията, където ще публикуваме актуална информация за предстоящите възможности:

Facebook: https://www.facebook.com/agrobusinessacademy

Instagram: https://www.instagram.com/agro_business_academy/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/agro-business-academy/

                                                                                                          

                                                                                                        http://www.greece-bulgaria.eu/

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини