Якоруда кандидатства с проект за ново и икономично улично осветление

Снимката е илюстративна, фото: Община Кресна
Снимката е илюстративна, фото: Община Кресна

Местният парламент даде съгласие Община Якоруда да кандидатства с проект за повишаване на енергийната ефективност чрез подмяна на уличното осветление със светодиодно (LED). Това ще стане по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“. Финансирането е от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Общинският съвет възложи на кмета Беди Осман да извърши всички необходими действия за кандидатстването. Предвижда се подмяна на осветителите с модерни LED лампи с минимално потребление на енергия.

Сред заложените дейности са доставка и монтаж на лампи с индивидуален фотоволтаичен панел и доставка и монтаж на нови средства за измерване и контрол на потреблението на електрическа енергия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Лютви
    Беди О. И Куцузо и Карафеиз са на процент в Билдинг Компани, която редовно печели обществени поръчки в Якоруда... Отклоняват се средства яко...и за 20 години закопаха село Якоруда...но есен ще ги уволня
  2. Асие Шахин
    Карафеиз и Беда са срам и позор за Якоруда. Долни хора ей, който не ги познава нищо не знае. Но всяко начало има и край.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини